به علت مشکلات امنیتی گوگل پلاس تعطیل می شود

نوشته شده توسط :
به علت مشکلات امنیتی گوگل پلاس تعطیل می شود

گوگل پلاس سرویسی اینترنتی است که مانند یک شبکه اجتماعی کاربرد‌های متنوع و فراوانی دارد، شرکت گوگل از ابتدا سعی داشت تا گوگل پلاس را به عنوان رقیب شبکه‌هایی مانند فیسبوک و توئیتر معرفی کند، اما واقعیت آن بود که گوگل پلاس از نظر محبوبیت هیچ‌گاه حتی نزدیک فیسبوک و توئیتر نیز نشد. البته این سرویس روند رو به رشد خود در جذب کاربر را حفظ کرد، اما با فاش شدن باگ‌های امنیتی و حفاظت حریم شخصی این برنامه، روند مذکور متوقف شد.

مدتی است اخبار متفاوتی در مورد مشکلات امنیتی گوگل پلاس منتشر شده است، به همین دلیل شرکت گوگل تصمیم گرفت تا این سرویس را به طور کامل از کار بیاندازد. این برنامه در ماه آوریل از کار خواهد افتاد و تمام حساب‌های کاربری، صفحات و اطلاعات موجود بر روی این پلتفرم به طور کامل حذف می‌شود.

پس از آن که چندی پیش خود گوگل اعلام کرد به دلیل مشکلات امنیتی سیستم گوگل پلاس، تاکنون اطلاعات ۵۲.۵ میلیون کاربر را تحت تاثیر قرار داده است. این در حالی است که طبق آمار گوگل پلاس در سال ۲۰۱۵ در مجموع نزدیک به ۱۱۱ میلیون کاربر فعال داشت. گوگل در ابتدا اعلام کرد که برنامه دارد تا در ماه آگوست ۲۰۱۹، سرویس گوگل پلاس را تعطیل کند، اما به دلیل مشکلات امنیتی اخیر و فاش شدن اطلاعات کاربران، گوگل تصمیم گرفت تا این کار را تسریع ببخشد. به همین دلیل تاریخ دقیق پایان کار گوگل پلاس، دوم آوریل (۱۳ فروردین) اعلام شد.

کاربران گوگل پلاس تا تاریخ تعطیلی این سرویس می‌توانند تصاویر، ویدئو‌ها و اطلاعات شخصی یا عمومی خود را که در این شبکه منتشر کرده بودند، را دانلود کنند. همچنین از ۴ فوریه (۱۵ بهمن) ایجاد حساب کاربری جدید در گوگل پلاس غیر ممکن خواهد بود.

سال گذشته در زمان بروز مشکل امنیتی در گوگل پلاس، وال استریت ژورنال اعلام کرد: "مشکل امنیتی گوگل پلاس به طراحان برنامه (به عنوان شخص ثالث) اجازه می‌دهد تا به اطلاعات خصوصی کاربران دسترسی پیدا کنند، در واقع اشخاص بدون اجازه کاربران به پروفایل آن‌ها ورود پیدا می‌کنند. شرکت گوگل، این مشکل را برای جلوگیری از بررسی‌ها و تبعات احتمالی که از طرف سازمان مقررات مالی آمریکا به همراه داشت، اعلام نکرد. "

سال گذشته David Thacker، معاون رئیس بخش مدیریت محصول گوگل در مورد باگ نرم افزاری نوشت: "هیچ شخص ثالثی نمی‌تواند وارد سیستم ما شود و البته هیچ مدرکی منوط به دسترسی تصادفی توسعه دهندگان به اطلاعات کاربران گوگل پلاس نیز وجود ندارد." گوگل درست زمانی متوجه اشکالات امنیتی سرویس خود شد که رسوایی دسترسی کمبریج آنالیتیکا به اطلاعات کاربران فیسبوک مطرح شده بود و واکنش‌های منفی و گسترده‌ای را علیه فیسبوک به همراه داشت. طبیعتا گوگل سعی داشت تا اتفاقی مشابه فیسبوک برای خودش رخ ندهد.

 

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان