حساب کاربری Pantheon Books در توییتر، چندی پیش هدف نفوذ مجرمان سایبری قرار گرفت. این نفوذ زمانی مشخص شد که حساب، به نام و تصویر بنیانگذار تسلا یعنی ایلان ماسک تغییر کرد. پس از این تغییر، توییتهای متعددی توسط این حساب منتشر شد که عموما ریتوییت نوشتههای ماسک بود.
هک شدن حسابهای کاربری توییتر اتفاق جدیدی نیست. آنچه بیش از همه باید مورد توجه قرار بگیرد، تأیید بودن این اکانت با تیک آبی توییتر و همچنین، مهارت بالا در کپی کردن مشخصات حساب اصلی ایلان ماسک بود. ماجرا زمانی جالب شد که این حساب کاربری، بهخاطر معتبر بودنش یک تبلیغ در توییتر منتشر کرد. این تبلیغ که در نگاه اول از جانب ایلان ماسک اصلی بهنظر میرسید، ادعای اهدای ۱۰ هزار بیتکوین به فالورهایش را داد.
شرط این اکانت جعلی برای واریز بیتکوینها، اهدای ۰.۱ تا ۲ بیتکوین توسط هر کاربر بود. در توییت تبلیغاتی آمده بود که کاربران پس از واریز این مقدار ارز دیجیتال، وارد برنامهی اهدای سکه خواهند شد.
بههرحال، جعلی بودن این حساب ایلان ماسک کاملا روشن بود. نکتهی قابلتوجه این است که مجرمان، یک حساب تأییدشده را هک و بهسرعت یک تبلیغ را در این پلتفرم منتشر کردند. قطعا بسیاری از کاربران عادی با اعتماد به همین دو مورد، برای پرداخت بیتکوین وسوسه شدهاند. درواقع این اتفاق، بیش از همه تلنگری به سیستم امنیتی توییتر و الگوریتم تأیید تبلیغات آن بود.
بههرحال چند ساعت پس از این اتفاق، اکانت اصلی کار خود را از سر گرفت. بااین وجود، سوال مهم این است که سیستم تبلیغات توییتر چگونه متوجه علائم تقلبی و کلاهبرداری بودن نشد. این حساب نهتنها از اسم و عکس یک فرد مشهور استفاده میکرد، بلکه ماهیت تبلیغ، اهدای رایگان بیتکوین بود که در اکثر مواقع، کلاهبرداری محسوب میشود.
بههرحال این اتفاق در کنار تمام نگرانیها در مورد سیستمهای جذب تبلیغات اتوماتیک پلتفرمهایی همچون فیسبوک و توییتر قرار گرفت؛ پلتفرمهایی که ادعا میکنند همهی تلاش خود را برای جلوگیری از تبلغات نامرتبط بهکار خواهند گرفت. هنوز خبر مشخصی از موفقیت کلاهبرداریهای احتمالی این اکانت جعلی منتشر نشده اما نکتهی واضح، نیاز به دقت و توجه بیشتر کاربران رسانههای اجتماعی، به تراکنشهای مالی خصوصا ارز دیجیتال است.
منبع : زومیت