فناوری بلاک چین همانند یک دفتر اطلاعاتی شناخته شده است که از پایگاه داده (DataBase) توزیع شده تشکیل می شود. در کل بلاک چین را می توان یک پایگاه داده به اشتراک گذاشته شده نامید.
از طرفی نتیجه عملی فناوری بلاک چین راهی تضمین شده برای انتقال امن یک ارز دیجیتال بین افراد به وسیله اینترنت است؛ به طوری که به گفته بسیاری از کارشناسان هیچ کس نمی تواند مشروعیت این انتقال را به چالش بکشد.
بر اساس تعاریف اولیه، با استفاده از بلاک چین افراد زیادی می توانند گزارشهایی را به یک نوع بایگانی اطلاعات و دادهها وارد کنند. برای مثال می توان به ویکی پدیا اشاره کرد که مقالاتش اثر یک ناشر نیست. در هر زمانی که کاربری به ویکی پدیا دسترسی پیدا کند می تواند مقالات به روز شده را دریافت کند. البته این نکته حائز اهمیت است که کنترل دادهها همیشه با مدیران ویکی پدیا می باشد. به طور کل میتوان گفت مدیران ویکی پدیا هر زمانی که اراده کنند می تواند مقالاتی را حذف کنند اما در بلاک چین خود کاربران شبکه، مالک اصلی پایگاه داده هستند و اطلاعات از بلاک چین پاک نمی شود.
دانلود
ماجرای بلاک چین تلگرام چیست؟
در اغتشاشات دی ماه سال گذشته، تلگرام به خاطر نقش بسزایی که در این ماجراها داشت برای مدت کوتاهی در ایران فیلتر شد. در همان روزها "پاول دورف" مدیر این پیام رسان در توییتی خبر داد که به زودی تلگرام به تکنولوژی "بلاک چین" (Blockchain) مجهز و فیلترینگ تلگرام عملا غیرممکن خواهد شد.
آنتوان روزنبرگ، یکی از کارکنان سابق بخش نشر تلگرام در اعلام کرد شبکه باز تلگرام برای کسانی طراحی شده که نمیتوانند به راحتی به ارزهای رمزپایه دسترسی داشته باشند و با راهاندازی TON قادر خواهند بود پول خود را از طریق پیام رسان تلگرام و بدون تحت کنترل بودن، انتقال دهند. پاول دوروف نیز عنوان کرد که در حال حاضر تمام جامعه ارزهای دیجیتالی و بلاک چین در حال انتقال به تلگرام هستند. به طور کلی باید گفت که واژه بلاکچین برای تولید ارز دیجیتال به کار میرود و حالا گفته میشود که تلگرام نیز قرار است از این پلتفورم برای تبادلات پولمجازی استفاده کند. حال اینکه چگونه بلاک چین توانایی دور زدن فیلترینگ را خواهد داشت برای برنامه نویسان این حوزه هم جای سوال دارد.
البته با نگاه منطقی مشخص می شود اصلی ترین دلیل تلگرام در استفاده از بلاک چین برای عبور از فیلترینگ نیست بلکه ورود به بازار ارزهای دیجیتالی همانند "بیت کوین" می باشد. بی شک مدیران تلگرام به دنبال دستیابی به رشد خرده فروشی در اپلیکیشن خود هستند و بر اساس اطلاع موجود مشخص می شود که پلتفرم "بلاکچین" تلگرام با عنوان The Open Network یا بهاختصار TON شناخته خواهد شد و فناوری آن برگرفته از "بلاکچین" مورد استفاده در بیتکوین با بهبودهایی است که مهندسان تلگرام روی آن اعمال خواهند کرد.
بلاک چین صرفا برای راه اندازی یک ارز دیجیتال
با همه این تفاسیر این روزها شایعاتی مبنی بر ارائه نسخه ضد فیلتر تلگرام مطرح می شود که بر اساس بلاک چین نوشته شده است؛ صحبت هایی که بخاطر عدم آگاهی مردم زده می شود و بی شک بلاک چین تلگرام به فیلتر مربوط نمی شود و صرفا برای راه اندازی ارز دیجیتال تلگرام منوط می شد.
بعد از فیلترینگ تلگرام سناریوهای مختلفی برای دور زدن فیلتر در جمهوری اسلامی ایران توسط دشمنان مطرح شده که بیشتر بخاطر عدم ورود مردم به پیام رسان های داخلی است. البته در ماه گذشته مشخص شد که تلگرام راهی برای دور زدن فیلترینگ ندارد و صرفا با پرداختن به مواردی که مردم از آنها آگاهی ندارند و به دور زدن فیلترینگ مربوط نمی شود، در صدد نگه داشتن مخاطبان خود است.
منبع :باشگاه خبرنگاران جوان