با RCS فناوری جدید ارتباطات آشنا شوید

نوشته شده توسط :
با RCS فناوری جدید ارتباطات آشنا شوید

فناوری SMS بیش از ۲۵ سال است که در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و به بخشی از زندگی روزمره انسان‌ها تبدیل شده است. این فناوری در زمان تولد خود زندگی مردم را دگرگون ساخت و برقراری ارتباط را آسان‌تر کرد. با فراگیر شدن اینترنت و ظهور پیام‌رسان‌های مختلف، کمی از محبوبیت SMS کاسته شد، اما هنوز هم میلیون‌ها انسان در جهان به وسیله پیامک با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند.

شرکت گوگل اخیرا در تلاش است تا فناوری RCS (Rich Communication Services) را مطرح سازد. RCS به طور خلاصه استفاده از iMessage (پیام‌رسان اختصاصی IOS) برای سیستم‌ عامل اندروید است. در این فناوری امکانات بسیار زیاد پیام‌رسان‌ها به ارسال پیام اضافه می‌شود و می‌تواند تحولی بزرگ را ایجاد کند.

سوال اول این است که اصلا چرا به فناوری جدیدی برای ارسال پیام نیاز داریم؟ پیام‌رسان‌ها که برای ارسال هر گونه پیام کافی هستند. جواب این سوال ساده است، چرا پیامک هنوز حذف نشده است؟ به دلیل این که همه تلفن‌های دنیا SMS را پشتیبانی می‌کنند. پیام‌رسان‌ها اغلب به اینترنت نیاز دارند، شما باید در آن‌ها حساب کاربری بسازید و مواردی از این قبیل که کار با آنها را به صورت فراگیر برای همه مردم با مشکل مواجه می‌کند. اما اگر فردی یک خط تلفن همراه داشته باشد به راحتی می‌توان به آن فرد پیامک ارسال کرد. مهم‌ترین دلیل استفاده از SMS یا فناوری‌های مشابه نیز همین است.

تفاوت SMS و RCS در چیست؟
فناوری RCS شباهت‌های زیادی با پیام‌رسان‌ها دارد. RCS از چت‌های محلی و گروهی پشتیبانی می‌کند و در آن خبری از محدودیت طول پیام نیست. کاربران در این فناوری می‌توانند فایل‌هایی مانند عکس را با کیفیت اصلی ارسال کنند که پیشرفت قابل توجهی نسبت به MMS محسوب می‌شود، حتی بعضی از پیام‌رسان‌ها برای پایین آوردن حجم تصویر کیفیت آن‌ را پایین می‌آورند یا عملیات فشرده‌سازی را قبل از ارسال تصویر روی آن انجام می‌دهند. البته ارسال فایل تنها به تصویر محدود نمی‌شود و دست کاربر برای ارسال هر نوع فایلی باز است. مثلا دیگر لازم نیست برای ارسال یک فایل PDF از ایمیل استفاده کنید.

در این فناوری حتی به تلفن‌هایی که از RCS پشتیبانی نمی‌کنند نیز می‌توان پیام ارسال کرد. در این موقعیت پیام شما به صورت SMS به مقصد می‌رسد، هرچند در این حالت اگر تصویر یا فایلی برای مخاطب ارسال کرده باشید به او نمی‌رسد (در واقع ویژگی‌های پیشرفته پیام RCS شما در پیام SMS مقصد حذف می‌شود)، اما مطمئن هستید که اصل پیام به کاربر مقصد رسیده است. RCS همچنین دارای یک رابط کاربری بر پایه وب است که در این حالت شما هم از طریق رایانه شخصی و هم تلفن خود می‌توانید پیام ارسال و دریافت کنید.

با همه این اوصاف درخشش اصلی فناوری RCS در کسب و کار‌ها است. RCS می‌تواند محتوای سفارشی بسازد و ویژگی‌های تعاملی را پیشنهاد دهد. برای مثال زمانی که نام کاربری یا رمز عبور خود در یک سایت را فراموش می‌کنید، با وارد کردن مشخصات لازم یک لینک ورود یا نام کاربری و رمز عبور موقت برای شما پیامک می‌شود، اما با استفاده از این فناوری، سایت‌ها و شرکت‌ها می‌توانند چنین پیامک‌های مهمی را با استفاده از کد QR برای شما ارسال کنند. همچنین زمانی که محصولی را به صورت آنلاین خریداری می‌کنید، می‌توانید جزئیات مکان و زمان دریافت محصول یا هماهنگی‌های لازم و یا حتی پرداخت در محل را با استفاده از این ویژگی انجام دهید. چنین ویژگی‌هایی خرید بلیط، رزرو هتل، رستوران‌ها و اکثر کسب و کار‌های موجود بسیار کارآمد است. در عین حال فناوری RCS با استفاده از یک پلتفرم ساده، یکپارچه، به روز و کاربردی عرضه می‌شود که کار چندین برنامه فعلی روی گوشی شما را به صورت همزمان انجام می‌دهد.

امنیت سیستم RCS به چه صورت است؟
در RCS از تائید فرستنده پیام برای جلوگیری از کلاهبرداری و تخلف‌های احتمالی استفاده می‌شود، البته این سیستم مانند برخی پیام‌رسان‌ها از کد‌های رمزنگاری شده استفاده نمی‌کند که همین موضوع، بزرگ‌ترین ایراد وارد شده به آن است. البته گوگل اصلا سابقه خوبی در معرفی و استفاده از پیام‌رسان‌ها ندارد، برنامه‌های مختلف با عملکرد‌های مختلف توسط این شرکت ارائه شده‌اند که بعد از مدت کوتاهی رها شده و نابود شدند. اما RCS یک فناوری یکپارچه و همه‌گیر با استانداردی صنعتی است که با توجه به بزرگی آن می‌تواند انحصاری بودن خود به گوگل را بشکند.

فناوری RCS چه زمانی جایگزین SMS می‌شود؟
طبیعی است که اپل بخواهد مانع این کار شود یا حداقل موانعی برای اجرای این فناوری درست کند. در بازار غرب، اپل بیشترین سهم را دارد و اگر نخواهد از فناوری جدید حمایت کند احتمال دارد که مردم از WhatsApp (که مالک آن اپل است) جدا شوند. همچنین RCS قطعا iMessage شرکت اپل را به نابودی می‌کشاند و به همین دلیل است که Tim Cook (مدیر عامل اجرایی و از اعضای ارشد شرکت اپل) و سایر اعضای شرکت اپل احتمالا تمایلی برای جایگزینی فناوری جدید نخواهند داشت.

در هر صورت آینده این فناوری به شکل کامل مشخص نیست، در حال حاضر تنها ژاپن است که به صورت کامل این فناوری را فعال کرده است. همچنین برخی از شرکت‌های اروپایی مانند آلمان و نروژ به همراه آمریکا و کانادا از چندین حامل RCS فعال استفاده می‌کنند. کشور‌های دیگری مانند هند، مکزیک، برزیل، فرانسه و اسپانیا در تلاش هستند تا رشد این فناوری را افزایش دهند، همچنین کشور‌هایی مانند روسیه، چین، استرالیا و چندین کشور در قاره آفریقا، اروپا و آمریکا جنوبی اخیرا به این فناوری روی آورده‌اند. برخی‌کشور‌های دیگر نیز در حال آماده سازی برای استفاده از این فناوری هستند.

 

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان