پس از آنکه گزارشی از نیویورک تایمز، از جزئیات مربوط به برنامهی فیسبوک برای اشتراکگذاری دادههای کاربران با حداقل ۶۰ شرکت تولیدکننده پرده برداشت، امروز گزارش دیگری از نیویورک تایمز و واشنگتن پست مشخص ساخت که چهار شرکت چینی هواوی، لنوو، اوپو و TCL نیز در این لیست حضور دارند. به گفتهی فرانچسکو وارلا، مدیر اجرایی فیسبوک، شرکتهای چینی یادشده همگی برنامهی یکپارچهای روی محصولات خود داشتهاند که از ابتدا کنترل میشد و همهچیز مورد تأیید فیسبوک بود.
در این بین هواوی بیش از سایرین زیر ذرهبین قانونگذارانی بوده است که از احتمال درخواست دولت چین برای دسترسی به دادههای موجود در سرورهای این شرکت واهمه دارند. اوایل سال جاری میلادی FBI ،CIA و NSA با اشاره به احتمال وقوع «جاسوسی ناشناخته»، به کاربران در خصوص استفاده از محصولات یا سرویسهای هواوی هشدار دادند. فیسبوک به نام تمام شرکتهای حاضر در این توافقات اشارهای نکرده است؛ بهعنوان مثال اپل در این لیست حضور ندارد؛ اما طبق اعلام فیسبوک، این وضعیت «رو به پایان» است و احتمالا هواوی پایانی برای آن باشد.
فیسبوک در واکنش به انتشار گزارشهای اخیر اعلام کرده است که تمام دادههای استفادهشده در قالب همکاری این شرکت با هواوی، داخل دستگاه باقی میماند. فیسبوک در بیانیهی روز دوشنبهی خود اظهار داشت که توافقات یادشده به هیچوجه همانند توافقهایی نیست که توسعهدهندگانی همچون الکساندر کوگان در اپلیکیشنهای خود از آنها بهره میبردند؛ یادآور میشویم که اپلیکیشن این توسعهدهنده در نهایت دادههای کاربران را با کمبریج آنالیتیکا به اشتراک گذاشت.
سناتور مارک وارنر از ایالت ویرجینیا میگوید تمایل دارد از دلایل اطمینان فیسبوک از انتقال نیافتن دادههای کاربران به سرورهای چینی، آگاهی پیدا کند. او در توییت خود چنین میگوید:
ما به پاسخهایی از جانب فیسبوک نیاز داریم. کل ماجرا، همین الان، نه شش ماه دیگر.
در این بین هواوی مدعی است که هیچگاه دادههای کاربران فیسبوک را کنترل یا ذخیره نکرده است. جو کلی، سخنگوی هواوی، امروز بیانیهای در این رابطه منتشر کرد که بدین شرح است:
مانند تمام شرکتهای بزرگ سازندهی گوشی هوشمند، هواوی نیز برای سادهسازی [دسترسی] کاربران به سرویسهای فیسبوک با این شرکت همکاری داشت. هواوی هیچگاه دادههای کاربران فیسبوک را کنترل یا ذخیره نکرده است.
هوئا چونیینگ، یکی از سخنگویان وزارت خارجهی چین، از اظهار نظر در این خصوص خودداری کرد؛ اما گفت:
امیدواریم ایالت متحدهی آمریکا فضایی منصفانه، شفاف، باز و دوستانه برای فعالیت و سرمایهگذاری شرکتهای چینی فراهم کند.
منبع :زومیت